Skrivpuff 2/2

IMG_0010

Troende på rätt sätt eller …

Jag har frågor inom mig som måste få ett utlopp. Orden skaver och varar. Min undran är stor. Dessa tankars logik vet jag svaren på men ändå vill jag stillas ned av förklarande ord från dig eller dig och så vidare.

Det handlar om de som är religiösa och som ska föregå med ett gott exempel enligt mig och kanske även bibeln? Hur kan en troende människa prata så illa om de som har flytt från kriget hit till Sverige är för mig en gåta. Oroas över att de själva ska bo i deras närhet. Säga att de vet nog hur det blir med detta boende och därför bör de inte få bo på just det stället.

En troende människa som ska tro på mänskligheten och dess möjligheter, resonerar på detta sätt, det är skrämmande farligt. Du tillhör min grupp och därför ska du skyddas men du där borta, du tillhör något av främmande farligheter och hör därför inte hit i min bygd.

Lär bibeln verkligen ut att vi ska särbehandla människor? Hur vet de att dessa människor inte är som vi? Är man rädd för att se sin egen spegelbild i dessa stackars flyktingar?

Musik ska byggas utav glädje sjunger Lill Lindfors och det är sant men … De religiösa sjunger hela tiden om Jesus och Gud. Varför ska det vara så fult att sjunga andra sånger som inte hyllar det mörka och svarta? Visskatten är stor och glädjen är stor. Låt trallandet sprida sig utan att för den skull ta med Jesus och Gud i varje sång. Gud eller vad du, ni eller vi, vill kalla honom/henne vill att glädjen ska sprida sig och bryr sig nog inte om ett visst namn sjungs med i varje sång.

Jag vill inte fördöma någon troende men jag läste i en bok att de som dömde värst var de religiösa. De tittade ned på en kvinna som hade gått på Malmskillnadsgatan förr trots att hon nu var lyckligt troende på äkta vis. Kvinnan kände för att krama alla i tacksamhet för att hon till slut hade hittat hem. Det skapade avundsjuka blickar och pratet började löpa bland de troende. Hon är nog ute efter våra män viskade kvinnorna. Kvinnan kände sig utstött bland dem som hon hade känt sig så hemma med. Sökte sig därför till en ny församling som inte tittade ned på henne.

Varför ska alla rötägg inom församlingarna uppföra sig på detta sätt?

Hörde i en hast och i morse om en nytänkande präst på radion som var för dödshjälp. Hon tror på sin Gud och hans eller hennes kärlek. Aldrig att en sådan kärlekstörstande storhet skulle gilla att se hur en älskad människa plågades. Det var därför som hon trodde på dödshjälp för svårt sjuka.

Många frågor blev det här och säkert lika många av olika svar. Ett som är säkert är att det var läkande att få prata av sig oavsett om det ger resultat eller inte.

Avslutar med att säga att jag tror och jag tror på ljuset och kärleken. Tror också på att jag är en människa som lär hela tiden via att försöka vara medmänniska och vän. Tror att av mina misstag kanske jag lär mig något så att jag får en annan syn på just det som hände i just det ögonblicket.

Jag är och jag är och jag är inte förmer än någon annan för jag är bara.

Dagens ord är ”läkande” och här i Skrivpuff hittar ni mer texter om det.

Annonser

6 thoughts on “Skrivpuff 2/2

 1. Ja det verkar som gruppbeteendet sitter djupt i de flesta människor. Vi är så rädda för andra som inte beter sig precis som vi eller inte ser ut som vi. Grupptrycket är extremt hårt, även i ett sådant samhälle som Sverige där vi hyllar individualiteten.

  Gilla

 2. Förmodligen handlar det om något slags grupptryck och kanske en önskan om att vara förmer än andra, eller en rädsla för gud.

  Gilla

 3. Intressant att läsa dina tankar. Jag har tänkt mycket i likartade banor. Sett många olika världar bland kristna. Bibeln är grym på sina ställen. Jesus ser jag mer som filosof med en positiv livsfilosofi. Jag har också förfärats över religiösa människors falskhet – lämnade därför sv kyrkan.
  Sedan om förhållningssätt i vardagen – det kan vara känslostyrt och mer eller mindre förnuftsstyrt 🙂
  kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s